Что помогло?
Что помогло мне на сайте?
Всего ответов: 615
Статистика
Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Последние комменты митохондриальная ДНК, предки и родычи современного человека и происхождение жизни в этом видеоуроке с картинками
отличный видеоурок, доступно и понятно
спасибо за дополнение к теме)
А с сосками мужчины все же очевидно,как белый день! Что я помню из детства, когда у меня еще и намека не было на грудь... когда я выбегала на улицу (в деревне) и чувствовала например холод, то первым,что сжималось в моем организме - это соски)) далее сигнал передается от нервных окончаний в мозг, так как в соске целый пучок этих самых окончаний. Ежели жарко, то опять же сигнал в мозг,и тело расслабляется... так что у мужчин это в первую очередь терморегуляция, в самих же грудных железах находится и лимфатическая система - иммунитет. Ничего не бывает зря!! Ну тем более у мужчины!
нашла несколько грубых ошибок, увы надо переснять- не заметила при сьемке и монтаже. Водородные связи наоборот. И При обьяснении как пользоваться таблцей генетичесокго кода говорится одно и пишется и оказывается другое. Не А, а У
Этот опыт явно не удался у ребят. Но канал интереный, рекомндую. Много други интересных сюжетов
Хороший видеоурок, спасибо
Каталог файлов
Харчові добавки, Е – числа
[
· Скачать удаленно ()
]
24.05.2012, 19:29
Піногасники. Запобігають утворенню піни чи знижують його рівень.
Коди харчових добавок, дозволених для застосування в Україні
Барвники
E-код
Назва
Застосування
E100
Куркуміни
Ковбаси , сосиски, паштети , кондвироби, маргарини
E101
Рибофлавіни
За технологічною необхідністю
E102
Тартразин
Безалкогольні напої, пресерви із фруктів , кондвироби, морозиво , їстівні оболонки сирів , фруктові вина
E104
Хіноліновий жовтий
E110
Жовтий «Солнечный закат»
E120
Карміни
E122
Азорубін, кармазин
E124
Понсо 4R
E129
Спеціальний червоний AG
Безалкогольні напої, пресерви з фруктів, кондвироби, морозиво, їстівні оболонки сирів, фруктові вина
E131
Синій патентований V
E132
Індигокармін
E133
Діамантовий синій
E140
Хлорофіли
За технологічною необхідністю
E141
Мідні комплекси хлорофілів
E142
Зелений S
Напої та кондитерські вироби
E150 a, b, c, d
Цукрові колери 1, 2, 3 і 4
За технологічною необхідністю
E152
Вугілля
За технологічною необхідністю
E153
Вугілля рослинне
За технологічною необхідністю
E160 a
Каротини
Маргарини, вершкове масло, сири
E160 b
Екстракти анато
Маргарини, вершкове масло, кондвироби, лікери , глазурі, олії
E160 c
Маслосмоли, паприки, екстракт паприки, капсофуксин, капсантен
За технологічною необхідністю
E160 d
Лікопін
Безалкогольні напої, пресерви з фруктів, кондвироби, морозиво , їстівні оболонки сирів, фруктові вина
E160 e
Бета-апо-8-каротинол
E160 f
Бета-апо-8-каротинової кислоти метиловий або етиловий ефіри
E162
Червоний буряковий бетанін
За технологічною необхідністю
E163
Антоціани
Натуральні червоні та сині барвники (екстракти зі шкірки винограду, чорної смородини). За технологічною необхідністю
E164
Шафран
Кондвироби, борошняні, здоба, лікеро-горілчані вироби
E170
Вуглекислі солі кальцію (карбонат кальцію)
Білий пігмент проти грудкоутворення, злежування, стабілізатор. За технологічною необхідністю
E171
Двоокис титану
Зовнішні оболонки кондвиробів, за винятком шоколаду
E172
Оксиди та гідроксиди заліза
Зовнішні оболонки кондвиробів, за винятком шоколаду
E174
Срібло
Зовнішні оболонки кондвиробів, за винятком шоколаду
E175
Золото
E181
Таніни харчові
За технологічною необхідністю
—
Метивіолет
Маркування м'яса, яєць, сирів
—
Родамін C
Маркування яєць
—
Фуксин кислий
Маркування м'яса, яєць, сирів
Консерванти, антиокислювачі
E-код
Назва
Застосування
E200
Сорбінова кислота
Сирокопчені
ковбаси, молоко згущене, сири, ікра зерниста, креми, джеми, повидло,
соки, маргарини, майонези, вина, безалкогольні напої
E202
Сорбат калію
E210
Бензойна кислота
Меланж яєчний, ікра рибна, пресерви рибні, повидло, мармелад , сухофрукти, маргарин, вина, безалкогольні напої
E211
Бензоат натрію
E220
Діоксид сірки
Консерви фаршеві зі скумбрії , галети, печиво, пастила, мармелад , повидло , джем , ізюм , соки, вина, гірчиця , сушені картопля та капуста
E250
Натрію нітрит
Вироби із свинини варені, копчено-запечені, консерви м'ясні, ковбаса сирокопчена, солонина з баранини, яловичина
E251
Натрію нітрат
Готові м'ясні продукти
E260
Оцтова кислота
За технологічною необхідністю
E270
Молочна кислота
За технологічною необхідністю
E290
Діоксид вуглецю (вуглекислий газ ) CO2
Газовані напої, мінеральні води, шипучі вина
E385
Кальцію динатрію етилендіамінтетраацетат
майонезів,
емульгованих соусів, у якості консерванту, антиоксидантантиоксидантуі
синергісту антиоксидантів, комплексоутворювача і диспергуючої
речовини.
E296
Яблучна кислота
Сок ананасовий, джеми , желе, мармелади
Антиокиснювачі
E-код
Назва
Застосування
E300
Аскорбінова кислота
За технологічною необхідністю
E301
Натрію аскорбат
E306
Концентрат суміші токоферолів
За технологічною необхідністю
E307
Альфа-токоферол
E320
Бутил гідроксианізол (ВНА)
Жири
тваринні й олії для продуктів з тепловою обробкою, супи, соуси,
спеції, рибні продукти і риба консервована, сухі сніданки, жувальна
гумка
E321
Бутил гідрокситолуол (ВНТ)
E322
Лецитини
За технологічною необхідністю
E325
Лактат натрію
E330
Лимонна кислота
За технологічною необхідністю, в т.ч, какао , шоколадні вироби
E331
Цитрати натрію
E334
Винна кислота
За технологічною необхідністю, в тому числі какао, шоколадні вироби
E338
Ортофосфорна кислота
Безалкогольні
ароматизовані напої, молоко і рослинні білкові напої, м'ясні
продукти, сири, аналоги рослинних жирів; відбілювання напоїв
E342
Фосфати амонію
Хліб
Згущувачі, стабілізатори, желеутворюючі речовини
E-код
Назва
Застосування
E401
Альгінат натрію
За технологічною необхідністю, в тому числі джем, желе, мармелад, горіхове пюре
E406
Агар
За технологічною необхідністю
E407
Карагенан і його натрієва, калієва та
Сухе молоко , сир , десерти, желе, мармелад, соуси , молочні
E410
Камедь ріжкового дерева
За технологічною необхідністю, в тому числі джем, желе, мармелад, горіхове пюре
E412
Гуарова камідь
За технологічною необхідністю
E414
Гуміарабік
E415
Ксантанова камедь
E422
Гліцерин
За технологічною необхідністю
Емульгатори, стабілізатори, розпушувачі
E-код
Назва
Застосування
E440
Пектини
За технологічною необхідністю
код не присвоєно
Желатин
Консерви м'ясні, рибні, заливні, желе
E442
Фосфатиду амонійні солі
Кондвироби наоснові шоколаду і какао, непрозорі напої
E445
Гліцеринові ефіри із деревної смоли
E450
Пірофосфати
Десерти, морозиво, соуси, ковбасні вироби
E451
Трифосфати пентанатрію, пентакалію
Супи, бульйони, сидр, трав'яні настої, чай , шоколад і солодові молочні напої, алкогольні напої (крім вина і пива), вівсяні пластівці, ковбасні вироби
E452
Поліфосфати натрію, калію, натрію-кальцію, кальцію, амонію
E460
Целюлоза
За технологічною необхідністю
E461
Метилцелюлоза
Делікатесні хлібобулочні вироби, морозиво, десерти, супи, бульйони, соуси, лікери, дієтичні продукти
E466
Карбоксиметилцелюлоза, натрієва сіль
E470
Жирних кислот солі амонію, кальцію, натрію, калію, магнію
За технологічною необхідністю
E471
Моно- і дигліцериди жирних кислот
E472 a
Ефіри гліцерину, оцтової та жирних кислот
E472 b
Ефіри гліцерину, молочної та жирних кислот
E472 c
Ефіри гліцерину, лимонної та жирних кислот
E500
Карбонати натрію
За технологічною необхідністю, в тому числі какао та шоколадні продукти
E551
Діоксид кремнію аморфний
Освітлення соків, сиропів, солезамінник, жувальна гумка
E579
Глюконат заліза
Обробка оливок
Підсилювачі смаку й аромату E6XX
E-код
Назва
Застосування
E620
Глутамінова кислота L(+)
За технологічною необхідністю
код не присвоєно
Ванілін
За технологічною необхідністю
Підсолоджувачі
E-код
Назва
Застосування
E950
Ацесульфам калію
Напої , десерти , морозиво , консерви плодоовочеві, джеми , желе , жувальна гумка
E951
Аспартам
E954
Сахарин (натрієва , калієва і кальцієва солі )
Напої , десерти , морозиво , консерви плодоовочеві, джеми , желе , жувальна гумка
E999
Екстракт квілаї (піноутворювач )
Ароматизовані безалкогольні напої на основі води
E1100
Амілази Протеази
Хліб , оселедці , пиво , соки , спирт , м'ясо , тверді сири
E1404
Модифіковані крохмалі
Згущувачі, емульгатори , стабілізатори. За технологічною необхідністю
E1510
Етиловий спирт
Розчинник
Категория: Лекции по химии | Добавил: @lg
| Теги: Харчові добавки , Е числа
Просмотров: 7476 | Загрузок: 705
| Комментарии: 3
| Рейтинг: 4.7 /3 |
- Оценить -
Отлично
Хорошо
Неплохо
Плохо
Ужасно
Всего комментариев: 3
Порядок вывода комментариев:
По умолчанию
Сначала новые
Сначала старые
E400—499 Стабілізатори. Зберігають задану консистенцію. Загущувачі. Підвищують в'язкість. E500—599 Емульгатори. Створюють однорідну суміш продуктів, що не змішуються, наприклад води й олії. E600—699 Підсилювачі смаку й аромату. E900—999 Піногасники. Запобігають утворенню піни чи знижують його рівень.
Класи харчових добавок E100—199 Барвники. Підсилюють чи відновлюють колір продукту. E200—299 Консерванти. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти. E300—399 Антиокислювачі. Захищають від окислення, наприклад від згіркнення жирів і зміни кольору.
Серії «E» від 100 до 199 — це барвники, від 200 до 299 — консерванти, від 300 до 399 — антиокислювачі, емульгатори, піногасники, підсилювачі смаку й аромату. Така класифікація є умовною, оскільки ті самі речовини можуть бути, скажімо, і консервантами, і антиокислювачами одночасно (наприклад, сульфіт натрію E221). Багато харчових добавок — природного походження. Наприклад, E330 — лимонна кислота — є у всіх цитрусових. У томатах міститься E160а — каротин, E101 — вітамін В2 рибофлавін. З морських водоростей виділяють E400 — альгінат натрію.
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[
Регистрация |
Вход ]
СКАЙП/ В КОНТАКТЕ Онлайн консультация
Если повезёт)) Нажимайте на все что пишется. Не обращайте внимание на слова про необходимые приложения или поставьте там галочку. Там просто!!
ВКонтакте))