Главная | Регистрация | Вход | RSSПятница, 26.04.2024, 14:04

Меню портала
Категории раздела
Химия видео познавательное [90]
Видео-Лабораторные работы по химии [33]
Занимательные опыты [47]
Химия в нашей жизни [15]
видео лабораторные прикладная химия 2 курс [17]
Интерактивные видео лабораторные ХИМИЯ [18]
Лекции по химии [66]
Контрольные по химии [7]
Химия материалы для чтения [35]
текстовые файлы
Лабораторные химия [4]
Прикладная химия задачи [19]
Видеолекции химия [80]
Mini chat
Наш опрос
Какие материалы Вам помогли
Всего ответов: 1692
Переводчик онлайн
Перевод на:

Тематика:
Что помогло?
Что помогло мне на сайте?
Всего ответов: 615
ПОМОЩНИКИ
Интерактивный конвертер физических величин величин Анатомия человека онлайн Задачи по генетике онлайн решение Поисковая система для решений уравнений по химии Таблица Менделеева и там все про элементы если нажать на символ в клеточке. Правда на английском, но пользоваться реально
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Последние комменты
wink
митохондриальная ДНК, предки и родычи современного человека и происхождение жизни в этом видеоуроке с картинками
wink
отличный видеоурок, доступно и понятно
wink
спасибо за дополнение к теме)
А с сосками мужчины все же очевидно,как белый день! Что я помню из детства, когда у меня еще и намека не было на грудь... когда я выбегала на улицу (в деревне) и чувствовала например холод, то первым,что сжималось в моем организме - это соски)) далее сигнал передается от нервных окончаний в мозг, так как в соске целый пучок этих самых окончаний. Ежели жарко, то опять же сигнал в мозг,и тело расслабляется... так что у мужчин это в первую очередь терморегуляция, в самих же грудных железах находится и лимфатическая система - иммунитет. Ничего не бывает зря!! Ну тем более у мужчины!
нашла несколько грубых ошибок, увы надо переснять- не заметила при сьемке и монтаже. Водородные связи наоборот. И При обьяснении как пользоваться таблцей генетичесокго кода говорится одно и пишется и оказывается другое. Не А, а У
Этот опыт явно не удался у ребят. Но канал интереный, рекомндую. Много други интересных сюжетов wink
Хороший видеоурок, спасибо
YouTube import
Администрация
@lg

Каталог файлов

Главная » Файлы » ХИМИЯ » Лекции по химии

Харчові добавки, Е – числа
[ · Скачать удаленно () ] 24.05.2012, 19:29
Піногасники. Запобігають утворенню піни чи знижують його рівень.

Коди харчових добавок, дозволених для застосування в Україні

Барвники

E-код

Назва

Застосування

E100

Куркуміни

Ковбаси, сосиски, паштети, кондвироби, маргарини

E101

Рибофлавіни

За технологічною необхідністю

E102

Тартразин

Безалкогольні напої, пресерви із фруктів, кондвироби, морозиво, їстівні оболонки сирів, фруктові вина

E104

Хіноліновий жовтий

E110

Жовтий «Солнечный закат»

E120

Карміни

E122

Азорубін, кармазин

E124

Понсо 4R

E129

Спеціальний червоний AG

Безалкогольні напої, пресерви з фруктів, кондвироби, морозиво, їстівні оболонки сирів, фруктові вина

E131

Синій патентований V

E132

Індигокармін

E133

Діамантовий синій

E140

Хлорофіли

За технологічною необхідністю

E141

Мідні комплекси хлорофілів

E142

Зелений S

Напої та кондитерські вироби

E150 a, b, c, d

Цукрові колери 1, 2, 3 і 4

За технологічною необхідністю

E152

Вугілля

За технологічною необхідністю

E153

Вугілля рослинне

За технологічною необхідністю

E160 a

Каротини

Маргарини, вершкове масло, сири

E160 b

Екстракти анато

Маргарини, вершкове масло, кондвироби, лікери, глазурі, олії

E160 c

Маслосмоли, паприки, екстракт паприки, капсофуксин, капсантен

За технологічною необхідністю

E160 d

Лікопін

Безалкогольні напої, пресерви з фруктів, кондвироби, морозиво, їстівні оболонки сирів, фруктові вина

E160 e

Бета-апо-8-каротинол

E160 f

Бета-апо-8-каротинової кислоти метиловий або етиловий ефіри

E162

Червоний буряковий бетанін

За технологічною необхідністю

E163

Антоціани

Натуральні червоні та сині барвники (екстракти зі шкірки винограду, чорної смородини). За технологічною необхідністю

E164

Шафран

Кондвироби, борошняні, здоба, лікеро-горілчані вироби

E170

Вуглекислі солі кальцію (карбонат кальцію)

Білий пігмент проти грудкоутворення, злежування, стабілізатор. За технологічною необхідністю

E171

Двоокис титану

Зовнішні оболонки кондвиробів, за винятком шоколаду

E172

Оксиди та гідроксиди заліза

Зовнішні оболонки кондвиробів, за винятком шоколаду

E174

Срібло

Зовнішні оболонки кондвиробів, за винятком шоколаду

E175

Золото

E181

Таніни харчові

За технологічною необхідністю

Метивіолет

Маркування м'яса, яєць, сирів

Родамін C

Маркування яєць

Фуксин кислий

Маркування м'яса, яєць, сирів

Консерванти, антиокислювачі

E-код

Назва

Застосування

E200

Сорбінова кислота

Сирокопчені ковбаси, молоко згущене, сири, ікра зерниста, креми, джеми, повидло, соки, маргарини, майонези, вина, безалкогольні напої

E202

Сорбат калію

E210

Бензойна кислота

Меланж яєчний, ікра рибна, пресерви рибні, повидло, мармелад, сухофрукти, маргарин, вина, безалкогольні напої

E211

Бензоат натрію

E220

Діоксид сірки

Консерви фаршеві зі скумбрії, галети, печиво, пастила, мармелад, повидло, джем, ізюм, соки, вина, гірчиця, сушені картопля та капуста

E250

Натрію нітрит

Вироби із свинини варені, копчено-запечені, консерви м'ясні, ковбаса сирокопчена, солонина з баранини, яловичина

E251

Натрію нітрат

Готові м'ясні продукти

E260

Оцтова кислота

За технологічною необхідністю

E270

Молочна кислота

За технологічною необхідністю

E290

Діоксид вуглецю (вуглекислий газ) CO2

Газовані напої, мінеральні води, шипучі вина

E385

Кальцію динатрію етилендіамінтетраацетат

майонезів, емульгованих соусів, у якості консерванту, антиоксидантантиоксидантуі синергісту антиоксидантів, комплексоутворювача і диспергуючої речовини.

E296

Яблучна кислота

Сок ананасовий, джеми, желе, мармелади

Антиокиснювачі

E-код

Назва

Застосування

E300

Аскорбінова кислота

За технологічною необхідністю

E301

Натрію аскорбат

E306

Концентрат суміші токоферолів

За технологічною необхідністю

E307

Альфа-токоферол

E320

Бутил гідроксианізол (ВНА)

Жири тваринні й олії для продуктів з тепловою обробкою, супи, соуси, спеції, рибні продукти і риба консервована, сухі сніданки, жувальна гумка

E321

Бутил гідрокситолуол (ВНТ)

E322

Лецитини

За технологічною необхідністю

E325

Лактат натрію

E330

Лимонна кислота

За технологічною необхідністю, в т.ч, какао, шоколадні вироби

E331

Цитрати натрію

E334

Винна кислота

За технологічною необхідністю, в тому числі какао, шоколадні вироби

E338

Ортофосфорна кислота

Безалкогольні ароматизовані напої, молоко і рослинні білкові напої, м'ясні продукти, сири, аналоги рослинних жирів; відбілювання напоїв

E342

Фосфати амонію

Хліб

Згущувачі, стабілізатори, желеутворюючі речовини

E-код

Назва

Застосування

E401

Альгінат натрію

За технологічною необхідністю, в тому числі джем, желе, мармелад, горіхове пюре

E406

Агар

За технологічною необхідністю

E407

Карагенан і його натрієва, калієва та

Сухе молоко, сир, десерти, желе, мармелад, соуси, молочні

E410

Камедь ріжкового дерева

За технологічною необхідністю, в тому числі джем, желе, мармелад, горіхове пюре

E412

Гуарова камідь

За технологічною необхідністю

E414

Гуміарабік

E415

Ксантанова камедь

E422

Гліцерин

За технологічною необхідністю

Емульгатори, стабілізатори, розпушувачі

E-код

Назва

Застосування

E440

Пектини

За технологічною необхідністю

код не присвоєно

Желатин

Консерви м'ясні, рибні, заливні, желе

E442

Фосфатиду амонійні солі

Кондвироби наоснові шоколаду і какао, непрозорі напої

E445

Гліцеринові ефіри із деревної смоли

E450

Пірофосфати

Десерти, морозиво, соуси, ковбасні вироби

E451

Трифосфати пентанатрію, пентакалію

Супи, бульйони, сидр, трав'яні настої, чай, шоколад і солодові молочні напої, алкогольні напої (крім вина і пива), вівсяні пластівці, ковбасні вироби

E452

Поліфосфати натрію, калію, натрію-кальцію, кальцію, амонію

E460

Целюлоза

За технологічною необхідністю

E461

Метилцелюлоза

Делікатесні хлібобулочні вироби, морозиво, десерти, супи, бульйони, соуси, лікери, дієтичні продукти

E466

Карбоксиметилцелюлоза, натрієва сіль

E470

Жирних кислот солі амонію, кальцію, натрію, калію, магнію

За технологічною необхідністю

E471

Моно- і дигліцериди жирних кислот

E472 a

Ефіри гліцерину, оцтової та жирних кислот

E472 b

Ефіри гліцерину, молочної та жирних кислот

E472 c

Ефіри гліцерину, лимонної та жирних кислот

E500

Карбонати натрію

За технологічною необхідністю, в тому числі какао та шоколадні продукти

E551

Діоксид кремнію аморфний

Освітлення соків, сиропів, солезамінник, жувальна гумка

E579

Глюконат заліза

Обробка оливок

Підсилювачі смаку й аромату E6XX

E-код

Назва

Застосування

E620

Глутамінова кислота L(+)

За технологічною необхідністю

код не присвоєно

Ванілін

За технологічною необхідністю

Підсолоджувачі

E-код

Назва

Застосування

E950

Ацесульфам калію

Напої, десерти, морозиво, консерви плодоовочеві, джеми, желе, жувальна гумка

E951

Аспартам

E954

Сахарин (натрієва, калієва і кальцієва солі)

Напої, десерти, морозиво, консерви плодоовочеві, джеми, желе, жувальна гумка

E999

Екстракт квілаї (піноутворювач)

Ароматизовані безалкогольні напої на основі води

E1100

Амілази
Протеази

Хліб, оселедці, пиво, соки, спирт, м'ясо, тверді сири

E1404

Модифіковані крохмалі

Згущувачі, емульгатори, стабілізатори. За технологічною необхідністю

E1510

Етиловий спирт

Розчинник

Категория: Лекции по химии | Добавил: @lg | Теги: Харчові добавки, Е числа
Просмотров: 7433 | Загрузок: 688 | Комментарии: 3 | Рейтинг: 4.7/3 |
Всего комментариев: 3
3 @lg  
E400—499 Стабілізатори. Зберігають задану консистенцію. Загущувачі. Підвищують в'язкість.
E500—599 Емульгатори. Створюють однорідну суміш продуктів, що не змішуються, наприклад води й олії.
E600—699 Підсилювачі смаку й аромату.
E900—999 Піногасники. Запобігають утворенню піни чи знижують його рівень.

2 @lg  
Класи харчових добавок

E100—199 Барвники. Підсилюють чи відновлюють колір продукту.
E200—299 Консерванти. Підвищують термін збереження продуктів, захищають їх від мікробів, грибків, бактеріофагів, а також хімічно стерилізують добавки при дозріванні вин, дезинфеканти.
E300—399 Антиокислювачі. Захищають від окислення, наприклад від згіркнення жирів і зміни кольору.

1 @lg  
Серії «E» від 100 до 199 — це барвники,

від 200 до 299 — консерванти,

від 300 до 399 — антиокислювачі,

емульгатори, піногасники, підсилювачі смаку й аромату.

Така класифікація є умовною, оскільки ті самі речовини можуть бути, скажімо, і консервантами, і антиокислювачами одночасно (наприклад, сульфіт натрію E221).

Багато харчових добавок — природного походження. Наприклад, E330 — лимонна кислота — є у всіх цитрусових. У томатах міститься E160а — каротин, E101 — вітамін В2 рибофлавін. З морських водоростей виділяють E400 — альгінат натрію.

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Зайти на портал
Логин:
Пароль:
СКАЙП/ В КОНТАКТЕ
Онлайн консультация Если повезёт)) Нажимайте на все что пишется. Не обращайте внимание на слова про необходимые приложения или поставьте там галочку. Там просто!! Мой статус ВКонтакте))
Портал существует
Поиск
Друзья портала
  • скачать фильмы
  • Сообщество uCoz
  • Anyfiles
  • Торрент - тут есть все)
  • Наука и жизнь
  • Комсомольская Правда
  • Химия и жизнь
  • Аргументы и Факты
  • Все о футболе
  • Офф.сайт города ОДЕССА
  • Караоке по русски
  • Игры для телефонов
  • АЛЛО - интернет- магазин
  • Компьютерный магазин ТиД
  • Свобода Разума
  • Прогноз погоды-бывший гидрометеоцентр СССР
  • Одесский автомобильно - дорожный колледж/
  • Музыкальный сайт - Новинки музыки by @lg New music by @lg Презентации по культуре и искусству. Шаблоны PowerPoint
    Архив записей
    Подсказка
    текст ДЕТСКАЯ ЭНЦИКЛОПЕДИЯ ОНЛАЙН Українська енціклопедія Телефонный справочник Украины Одессы и стран СНГНИГМА ХИМИЯ ПОИСКОВАЯ СПРАВОЧНАЯ ПРОГРАММА НИГМА ХИМИЯ ПОИСКОВАЯ СПРАВОЧНАЯ ПРОГРАММА
    Мы поможем вам!
    Егэ в 2011 году Calculate Molar Mass Молярные массы Массовые доли элементов онлайн Chemical portal Химический портал с онлайн решалками Українська інтернет-енциклопедія Класс!ная физика

    Copyright By Ivolga Corp © 2024